Kategóriák

Így készíts jól működő kapcsolati aloldalt

Ha van honlapod, van kapcsolati aloldalad is. Mindegy, hogy sportoló vagy, fotós, coach, szobafestő vagy blogger, a cél, hogy ne szalaszd el a lehetőséget az új ügyfelekkel vagy a közönségeddel való kommunikációra. Ehhez elég egy egyáltalán nem bonyolult, ám a kapcsolatteremtésre annál inkább inspiráló, azt megkönnyítő kapcsolati oldal.

Minden honlapon kell, hogy legyen kapcsolatfelvételi lehetőség; leginkább pedig egy kapcsolati aloldal. Bármennyire is úgy tűnik, nem elég, ha a honlap aljára – vagy máshová – kiírod az e-mailcímed, esetleg az üzleted címét.

Az emberek számára ugyanis egyértelműnek kell lennie mindennek a honlapodon, hogy amikor valamit meg szeretnének találni, arra legfeljebb néhány másodpercet kelljen szánniuk. Ha például kapcsolatba szeretnének lépni veled, mert kérdésük van hozzád mint egy téma szakértőjéhez, azt könnyedén megtehessék.

A lényeg, hogy bátorítanod kell a honlapod látogatóit arra, hogy lépjenek kapcsolatba veled!

Bátorítsd őket a kapcsolatfelvételre, hozz létre kapcsolati aloldalt a weblapszerkesztőben

A kapcsolati aloldal ráadásul nemcsak arra jó, hogy esélyt adj a látogatóknak, hogy megszólítsanak. Azt is mutatja, hogy valós és elérhető személy áll a honlap és a cég mögött, vagyis segít megalapozni a beléd vetett bizalmukat.

Mire van ehhez szükség az oldalon?

Hozd létre a kapcsolat menüpontot

A Wezzpage szerkesztőjében a kapcsolat menüpont alapértelmezetten megjelenik a honlapod készítésekor, és a dizájnválasztást követően egy általános tartalmi megoldást is találsz, ahová, ha nincsenek plusz igényeid, csupán be kell írnod a saját adataidat.

Ezek a kapcsolati oldalak úgy vannak előkészítve, hogy a legfontosabb elérhetőségek megjelenjenek rajta, és neked sok dolgod ne legyen velük; csak ki kelljen tölteni az adataiddal.

Ha viszont nincs ilyen aloldalad, akkor rendszerint a weboldalad szerkesztőjében tudsz létrehozni újat. Itt azt is eldöntheted, hogy szeretnéd, hogy a menüsorban is megjelenjen, vagy nem. Utóbbi esetben egy aloldalt hozhatsz létre, ami a menüpontok között nem látszik, de máshonnan elérhető.

Bármelyiket válaszd is, a Wezzpage honlapszerkesztő felületén mindkettőt az Oldalak pontban tudod létrehozni.

Összességében azonban erősen ajánljuk, hogy Kapcsolat pont a menü része legyen – a már fent emlegetett okok miatt!

Mi legyen az oldalon?

Linkelj be egy e-mail címet

Jól gondolod, ez kb. annyira könnyű, mint amilyennek hangzik. Vagy még annál is könnyebb. Mindössze ennyit kell tenned:

  • A honlapszerkesztőben a Tartalom pontban kattints a Link tartalmi modulra, és húzd a linket a weboldalnak arra a részére, ahol szeretnéd, hogy a link legyen.
  • Ezután megjelenik egy ablak, amelyben megadhatod a részleteket.
  • A link címe részhez gépeld be azt a szöveget, amelyre kattintva szeretnéd, hogy a felhasználók e-mailt tudjanak küldeni neked. Ez lehet a neved, az e-mail szó, maga az e-mailcímed vagy amit szeretnél.
  • A Webcím mezőbe írd be ezt: mailto: e-mail cím, ahová szeretnéd, hogy a levelek érkezzenek.
     

Látsz még további opciókat is, így például eldöntheted, hogy a link gombként vagy egyszerűen szövegként jelenjen meg.

Mi ennek a megoldásnak a hátulütője?

Ha valaki erre rákattint – mindegy, milyen eszközről, legyen az mobil, tablet vagy asztali gép –, a rendszer automatikusan megnyitja az alapértelmezett levelezőprogramot (asztali gépen/laptopon ez jellemzően az Outlook, Androidos telefonon a Gmail stb.).

Lehetséges azonban, hogy a felhasználó nem használja ezt a programot.

Ilyen esetben zavaró ablakok jelennek meg számára a program beállításaival, konfigurálásával stb. Ezt pedig egyáltalán nem biztos, hogy szeretni fogják.

Mit tehetsz?

Használj űrlapot

Egy űrlap nemcsak segít kikerülni a fenti e-mailfiókos procedúrát, de a felhasználó számára is egyszerűbbé teszi a kapcsolatfelvételt.

Nem kell elhagynia hozzá az oldalad, nem kell például az e-mail tárgyán gondolkoznia stb. Egyszerűen csak beírja a nevét, az e-mailcímét és az üzenetét, és rákattint a küldés gombra.

Ez sok fáradtságot, sallangot megspórol neki, ezért pedig hálás lesz.

A honlap készítésekor a Wezzpage egyszerű kapcsolatfelvételi részt hozott létre

Ha a honlapszerkesztőben nehézségeid támadnak az űrlap létrehozásával, ebben a cikkben mindenben segítünk.

Ha ezzel megvagy, egy jó nagy lépéssel közelebb vagy ahhoz, hogy a honlapod látogatói felvegyék veled a kapcsolatot.

Szerintünk azonban nem érdemes itt megállni!

Lépj tovább a profi kapcsolati oldalhoz

Ezen a ponton gondold végig, hogy milyen formában tudnak veled kapcsolatba lépni.

  • Van-e céges telefonod, amelynek elérhetőségét szívesen megadod (érdemes).
  • Van-e üzleted, ahová vásárlóként bemehetnek?
  • Vannak-e social media csatornáid, amelyekre szívesen átirányítod a felhasználókat?
     
Adj meg telefonszámot

Itt csupán annyi a dolgod, hogy a weboldalszerkesztődben szöveges elemként megadod az elérhető telefonszámot. Rendelhetsz hozzá egy kis telefon ikont is, hogy könnyebben észrevehető legyen.

Fontos, hogy a telefonszám valóban élő legyen, működjön, és legyen, aki felveszi. Ha nem így van, inkább ne add meg a számot! Rendkívül kellemetlen, ráadásul ügyfélvesztéssel járhat, ha valaki megpróbál felhívni, de azt a visszajelzést kapja, hogy ilyen előfizető nincs, vagy épp a telefont soha senki nem veszi fel.

Mutasd meg a térképen, hol vagy

A térkép modul alkalmazásával könnyedén meg tudod mutatni a felhasználóknak, hogy hol találhatnak meg. Ha valóban van üzleted, akkor mindenképp érdemes ezt kihasználni, hiszen egyszerűen a cím megadásával még egyáltalán nem biztos, hogy a látogató tudni fogja, hová kell mennie.

Ha nem tudja, úgyis használna valamilyen térképet, térképes alkalmazást. Légy előzékeny, könnyítsd meg a dolgát, és mutasd meg neki rögtön, hol tudja megvenni a terméked.

Térkép beillesztése a Wezzpage honlapszerkesztőjében
Térkép beillesztése a Wezzpage honlapszerkesztőjében

Közösségi média

Adj a felhasználóknak lehetőséget arra, hogy közvetetten kapcsolatba léphessenek veled, vagyis, ha úgy tartja kedvük, megnézzék a többi felületed is.

Mit kell ehhez tenned?

A honlapszerkesztőben illeszd be a weboldaladra a Facebook-oldalad

A Wezzpage szerkesztőfelületén tartalmi modulként azonnal beszúrhatod az oldalra a Facebook-oldalad, ráadásul olyan formában fog megjelenni, hogy a felhasználók akár ott helyben is lájkolhatják az oldalt.

Természetesen itt is az ízlésednek megfelelően alakíthatod a megjelenést. Változtathatod például, hogy megjelenjen-e – és mekkora méretben – a borítókép, lássa-e a felhasználó, milyen ismerősei kedvelik az oldalad. Sőt azt is megadhatod, hogy a legutóbbi bejegyzéseket megjelenítse-e a rendszer.

Próbáld ki

Ha szeretnéd kipróbálni a kapcsolati oldal létrehozását, vagy a fentiek alapján szeretnéd fejleszteni a sajátodat, kattints a lenti gombra, és néhány perc múlva már láthatod is a munkád eredményét!

Kipróbálom gomb a Wezzpage weboldalszerkesztő programhoz

 

Ami még érdekelhet