Kategóriák

Így hidald át a nyelvi határokat Facebook oldaladon

Biztos találkoztál már világmárkákkal, akiknek ha rámentél a Facebook oldalára, akkor meglepő módon csak magyar szöveggel találtad magad szemben.

Ezzel a trükkel lehet kiküszöbölni azt a nehézséget, ha különböző országokból vannak követőid, de nem szeretnél perjelekkel vagy hasonló "sufni" megoldásokkal dolgozni.

Jöjjön tehát, hogyan állíthatod be, hogy egy adott posztod csak a kijelölt nyelvűekhez jusson el.

Először is, szükséged lesz rá, hogy engedélyezd az ilyen típusú posztolást. Ehhez menj a jobb felső sarokban elhelyezett beállítások menüpontra és pipáld be a bejegyzések célzása és láthatósága mellett található pipát.



Az első lehetőség beállítási lehetőség picit kilóg ebből a meghatározásból, ugyanis ezzel azt tudod állítani, hogy kikhez jusson el "nagyobb valószínűséggel" a posztod. Itt beállíthatsz rengeteg féle szűrési lehetőséget, viszont minimum 20 embernek bele kell esnie ezekbe a feltételekbe.



Ha viszont olyan posztot szeretnél, amit ténylegesen csak a kijelölt régió lát, még akkor is, ha rákattint az adatlapodra, akkor azt a következőképpen oldhatod meg. Kattints a küldés mellett lévő földgömbre, majd a lenyíló menüből válaszd ki a hely/nyelv lehetőséget.



Ezután már csak azt kell kiválasztanod, hogy hely vagy nyelv alapján szeretnéd-e láthatóvá tenni az adott posztot. A helyet az alapján azonosítja a Facebook, hogy mit adsz meg az adatlapodon (próbáld csak ki, ha várost váltasz, teljesen más reklámok fognak jönni az üzenőfalon :) ).

A nyelv esetében is ugyanígy történik.

Ami még érdekelhet